Vanaf 2014 adviseren wij het biotechnologiebedrijf Micreos BV, zowel inzake een overbruggingsfinanciering als meerdere aandelenemissies.

Micreos

Micreos, gevestigd in Bilthoven, ontwikkelt een endolysine- en fagentechnologie, welke in staat is om selectief schadelijke bacteriën te doden. In tegenstelling tot de veel gebruikte antibiotica worden met deze technologie de gunstige bacteriën in leven gehouden.
 
De onderneming wordt wereldwijd beschouwd als de leider op dit terrein. Micreos doet voor endolysines (Human Health) haar productie en R&D in Bilthoven en voor fagen (Food Safety) in Wageningen.
 
De onderneming werkt samen met de ETH Zürich en tal van medische en technologische centra, waaronder Erasmus Medisch Centrum Rotterdam, Streeklaboratoriun Volksgezondheid Kennemerland en Brandwondencentrum Beverwijk.
 
Gladskin is de merknaam van Micreos, waaronder middelen worden verkocht tegen huidaandoeningen, zoals eczeem, acne, rosacea en andere huidirritaties.
 
PhageGuard is de merknaam van Micreos, waaronder producten worden verkocht in de voedselproces industrie: Salmonelex™ tegen de Salmonella bacterie en Listex™ tegen de Listeria bacterie.

 

EczemaMet Eczema van Micreos/Gladskin kunnen door bacteriën veroorzaakte huidaandoeningen met succes bestreden worden zonder noemenswaardige bijwerkingen.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Zalm bewerkt
Met Micreos/PhageGuard wordt voedsel op natuurlijke wijze beschermd tegen, onder meer, de salmonella bacterie.